Overzicht

Periode: 1995 - 2013
Status: gestopt
Plaats(en): Groningen, Harkstede
Genre(s): Nederlandstalig, rock

Zoek in site

U bent hier: Home Acts De Missie

De Missie

De Missie wordt in 1995 opgericht. De repetities vinden plaats in Harkstede. Het repertoire bestaat eerst nog uit covers, maar uiteindelijk bouwt de groep een eigen repertoire op met compacte Nederlandstalige rocknummers.

De eerste optredens van de groep vinden plaats in 1997.

In februari 1999 neemt de groep in eigen beheer de eerste demo CD met vier nummers op. Deze wordt regelmatig gedraaid op de lokale radiozenders Radio Noord en Oogradio.

In mei 2000 komt de tweede demo CD uit met wederom vier nummers. De nummers zijn regelmatig op de lokale zenders te horen.

Als trio met Peter, Meindert en Beerend neemt de Missie in februari 2002 een demoplaat op, ook weer met vier Nederlandstalige liedjes.

Op 19 januari 2006 volgt een officiele CD met de titel De Missie. De opnamen dateren uit de periode 1999 tot en met 2002, maar met nieuwe zangpartijen, nieuwe baspartijen, en een compleet nieuwe mix en mastering.

Begin 2007 gaat De Missie zich, naast het eigen nederlandstalige repertoire, ook meer bezighouden met het maken van bluesnummers. Er ontstaat dan een nieuwe band naast De Missie met de naam Styrofoam. De bandleden spelen door de jaren heen ook individueel in andere formaties. Meindert speelt ook bij Carpediem uit Slochteren, The Slisz (Assen) en This Side Up uit Hoogezand. Peter speelt eerder in Armageddon en Presence (beide bands komen uit Venlo). Beerend speelt eerder in onder andere de Amsterdamse band The Shame.