Overzicht

Periode: 1992 - nu
Status: actief

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Cousin X

Cousin X

Cousin X wordt opgericht in 1992 en speelt diverse muziekstijlen door elkaar: fusion, jazz, trip hop maar ook grunge en rock & roll. Een duidelijke voorkeur voor jazz is bij de band wel aanwezig.

In 1995 maakt de groep een tournee door Marokko. Daar wordt opgetreden met rapper Rian Silven. Ook wordt met toetsenist Andy Milne gespeeld die dan in de Amerikaanse band van Steve Colemen speelt.

In 1997 treedt de groep op in Paradiso Amsterdam tijdens de presentatie van de eerste CD ' Pay the Price'. Van dit concert maakte de VPRO een live opname. De track `Before Sunrise', bestaat uit het gedicht `Nightclub, nightlife' van Bart FM Droog.

In oktober van 1998 verschijnt de tweede CD "X cuse me" die gepresenteerd werd op de Jazz Marathon. Speciale gast op de CD en bij de presentatie is de Franse trompetist/componist Serge Adam. Dit concert was live te beluisteren via de NPS. In

1999 speelt de groep opnieuw samen met Serge Adam. Ook speelt Cousin X op het North See Jazz festival.

Op 6 december 2000 heeft de groep een bijzonder concert in Vera. Dit omdat er gastoptredens zijn van Black Orpheus, dichter Bart FM Droog en Mohammed Bouhanna. Hendrik Jan Vermeulen en Harry Arling zien we ook bij Het Noorder Muziek Instituut.