Overzicht

Periode: 2009 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): dance, electro

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Cosmic Spring

Cosmic Spring

"Our mission is to take you with us on a musical journey, discovering unknown places in your inner universe", zo is te lezen op de website van de Groningse band Cosmic Spring. De band wordt op 6 februari 2009 opgericht. Cosmic Spring bestaat uit vijf leden: (elektronische) drummer Erik, bassist Jeroen, gitarist Heiner en toetsenisten Juda en Melle.

De muziek

De groep maakt elektronische muziek. De bandleden willen naar eigen zeggen het universum der geluiden in kaart brengen. De band maakt in 2009 twee albums in eigen beheer, welke gratis zijn te downloaden op hun website: The First Transmission en Live at PsyPicnic 2009. Cosmic Spring produceert ook muziek voor de website van de Italiaanse wijn Canei.

Cosmic Spring live

Die speelt landelijk op de Popronde in september-november 2009 en treedt op in Amsterdam, Den Haag, Wageningen en Maastricht. In Groningen staat Cosmic Spring op 29 augustus 2009 op het Gideon Festival. Bovendien treedt de band op 14 januari 2010 op in café De Kar op Grunnsonic.

Terug naar die basis

Vermeldenswaardig is de samenwerking van de groep met Wubbo Ockels, Nederlands eerste astronaut. Een welkomstboodschap van Ockels is te horen op de website en de astronaut werkt mee aan het nummer Terug naar die basis. Ockels is initiatiefnemer van de website www.ladiesfirst.nu, welke zich als doel gesteld heeft Nederland in 2050 100% schoon te zien en Ockels en de groep vinden elkaar in hun milieubewustheid. In september 2009 worden 25.000 Boomerangkaarten gedrukt met daarop de tekst: ‘Message from Outer Space’. Deze wordt verspreid in de regio’s Amsterdam en Groningen. De kaart wijst op de website van de band, die op zijn beurt weer aandacht vraagt voor het project van Ockels.

Tekst: Janet Roze / Poparchief Groningen