Overzicht

Periode: 1999 - nu
Status: actief
Plaats(en): Assen, later Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Corvus

Corvus

Corvus is een hardrockband, die verschillende stijlen mixt. De crossover-muziek omvat naast rock en metal ook hiphop, polka, stonerrock en funk, aangevuld met toetsen. De zanger voegt hier vervolgens nog hiphop-invloeden aan toe en maakt dat de groep niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen is. Van oorsprong komt Corvus uit Assen, maar in de loop der tijd wordt Groningen de thuisbasis van de bandleden.

Er wordt regelmatig opgetreden. In eerste instantie vooral in Assen, zoals op 11 november 2000 tijdens het Halloweenfestival in het Mercurius Theater of in de finale van Speakers Met Kopp'n op 11 april 2003. Ook is de groep op 29 januari 2005 present tijdens de Dimebag Darrell Tribute Avond in Docx in Assen, waarbij de opbrengst van de avond gaat naar de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Zuidoost-Azië

Op de derde editie van het Ruigeland-festival in Grijpskerk op 7 juni 2008 staat de band geprogrammeerd. In 2014 spelen de heren in de voorronde alsook op de live-editie van Flinke Pink op Nienoord, Leek. In Groningen zijn ze te zien op diverse podia en voorrondes van bijv. Het Rode Oortjes Festival (met een plaats in de finale op 7 maart 2015) en de Metal Battle voorronde in Vera op 13 februari 2015.