Overzicht

Periode: 2015 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Bijzonderheden: Solo-act

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Cissy / Cissy Joan

Cissy / Cissy Joan

Cissy Gressmann, artiestennaam Cissy of Cissy Joan, is een Groningse artieste, zangeres, spoken word artiest, coach en workshop-docent. Haar eerste release is een EP in 2012 in samenwerking met Reinier Scheffer. Ze treedt dan nog op onder de naam Cissy Gress.

Eind 2015 brengt ze als Cissy haar eerste single ‘Like This’ uit, een R&B nummer. Opvolger ‘The Love Is Real’ verschijnt een half jaar later in juli 2016. Ze omschrijft deze als een ‘een zomerse, poppy opvolger' van de R&B-single. ‘The Love Is Real’ is tot stand gekomen in samenwerking met Groninger producer Ray Denz en Groninger muzikanten George Sopacua (gitaar) en Eric Bosma (bas).

In 2018 werkt ze aan haar eerste theatershow 'Level Up', gemaakt onder begeleiding van productiehuis Urban House Groningen. De show is ter gelegenheid van het Urban Sources festival dat in december 2018 plaatsvindt in het Grand Theatre in Groningen. De solo bevat spoken word, storytelling en zang. De single 'Wat is liefde' komt voort uit deze theatershow , de release is op 1 februari 2019.