Overzicht

Periode: onbekend - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen
Genre(s): hiphop
Bijzonderheden: Solo-act

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Celtjo

Celtjo

Celtjo is sinds eind jaren negentig bezig met rappen. Zijn eerste optreden is een freestyle op het schoolplein bij een optreden van de Groningse formatie Zombi Squad. De rappers van Zombi Squad zijn onder de indruk van de op dat moment 14-jarige Celtjo en raden hem aan om wat met dit talent te doen. Al snel komt Celtjo in contact met leeftijdsgenoten die bezig zijn met beats produceren en begint serieus met rappen. Sindsdien is hij nooit meer gestopt.

In het begin is Celtjo voornamelijk in het engels aan het rappen. Er volgen vele optredens in clubs, cafe’s en podia in en rondom Groningen, zoals de Palace en Simplon. Ook doet hij mee aan festivals zoals het Bevrijdingsfestival en New Attraction en op Koninginnedag.

Celtjo is een van de oprichters van de rap formatie O.N.S – Royalty. O.N.S staat in de finale van de Spits Breakthrough awards en brengt in 2011 de mixtape 1 Team 1 Taak uit.

Zijn grootste invloeden binnen de hiphop zijn: 2Pac, Eminem, Wu-Tang Clan, Yukmouth en Nas. Naast hiphop laat Celtjo zich ook beïnvloeden door reggae, r&b en dancehall. Zijn stijl is gericht op flow en storytelling, vaak gepaard met een beetje sarcasme en zelfreflectie. Zijn doelen in de muziek zijn o.a.: lol hebben, tijdloze muziek maken en muziek die de mensen raakt maken.

Sinds een aantal jaren rapt Celtjo ook in het Nederlands. Hij brengt in 2012 de goed ontvangen mixtape 1 Stap uit. Celtjo is elke dag druk bezig met nieuwe tracks schrijven en opnemen. Hij heeft een duidelijk keus gemaakt om voor muziek te gaan in zijn leven en het straat leven achter zich te laten. Hij brengt geregeld nieuwe muziek uit.

Bron: website Celtjo