Overzicht

Periode: 1976 - 1982
Status: actief
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Blue Heat

Blue Heat

De groep ontstaat in de zomer van 1976. Vooral in de eerste jaren zijn er veel bezettingswisselingen.

In 1980 treedt de groep veel op en schaft zelfs een Ford Transit aan. Blue Heat treedt in oktober 1981 op tijdens het feest van de Pedagogische academie in Huize Maas. En ook staan ze op 31 oktober 1981 op Stappop in de Oosterpoort in Groningen. Verder treedt de groep in dat jaar op in Hattem op een popfestival met ondermeer de Engelse band Fischer Z en de Nederlandse bands The Nits en The Mo.

In 1982 maakt de groep voor de tweede keer in haar bestaan opnames in een studio. Dan treden ze op 24 april 1982 op bij een groepenpresentatie in de Triangel in Hilversum en in mei 1982 op het feest van het Preadiniusgymnasium wederom in de Oosterpoort in Groningen. Zomer 1982 maakt de groep voor de tweede keer in haar bestaan opnames in een studio. Ook legt men de betonnen vloer voor een eigen studio, die eind 1982 gereed kwam. Er wordt in het najaar nog met de Winschoter groep The New Adventures opgetreden. Korte tijd later verlaat zanger Ronnie Runhart de groep en gaat de groep eind 1982 verder als Tocaro. Paul Bonting verzorgt gedurende de hele periode het licht en gaat ook mee naar Tocaro.

Het wekelijkse 'ritueel' van iedereen ophalen per bandbus om naar de repetitie(ruimte) te reizen wordt door geluidsman Johan Scheffers op 8mm vastgelegd. Zie het filmpje hieronder,