Overzicht

Periode: 2009 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Avery Plains

Avery Plains

Avery Plains is een gezelschap met rafelranden en de voeten in melodieuze noise en dark country. Zeven man sterk en als het even kan ook nog met blazers en een toetsenist.

De groep begint in 2009 onder de naam The Black Hills. Een groot bestand aan muzikanten maakt het mogelijk in wisselende bezettingen op te treden, al naar gelang beschikbaarheid van de muzikanten. De band draait in beginsel om Jurgen Veenstra, bijgestaan door drummer Michel Weber en Ruud Slingerland. Deze kern kan putten uit een arsenaal aan muzikanten als Rick van Duuren, Teade Jagersma, Rudy Lentze, Wendelmoed, Alicia Ziff, Harm Wierda, Remko Wind, Dim Junius, Jochem Schouten, Obed Brinkman, Johannes Elzinga, Jur de Vries, Janfie van Strien, Arno Bakker, Joop van der Linden.

Na een tijd begint zich toch een meer solide basis te ontwikkelen, bestaande uit zeven personen. Naast de eerder genoemde vaste kern zijn dat Frank Hiep, Ben Wennekers, Merijn Jansen en de naam is inmiddels ook veranderd in Avery Plains.

Op 14 oktober 2011 opent Avery Plains, met in het voorprogramma Santa Fe van eerder genoemde Ben Wennekers, het concertseizoen in Het Viadukt. Daar wordt het gezelschap live nog ondersteund door Obed Brinkman op trombone.

De groep speelt meerdere keren tijdens Eurosonic 2013 en op 14 februari van dat jaar tijdens de CD-presentatie van Rudy & His Fascinators.

Op 6 april 2013 brengt Avery Plains via platenlabel Subroutine Records een 7" single uit met daarop twee nummers. Eerder al dit jaar brengt de band digitaal een aantal nummers uit.

Avery Plains treedt meerdere keren op tijdens Eurosonic 2014.

Vijf jaar na het titelloze debuutalbum komt Avery Plains in juli 2020 met een vervolg: SoOn . De Groningse band van Jurgen Veenstra wil verder met zijn gruizige indierock. Jurgen Veenstra (55), zanger, gitarist en drijvende kracht achter Avery Plains, kan zich er nog over verbazen. ,,Onze eerste plaat is de hemel in geprezen toen hij verscheen. Maar al die goede recensies leverden destijds weinig op in festivalland. Blijkbaar is de invloed van recensies niet zo groot. Een goede boeker is belangrijker. We hebben nu een nieuwe boeker. Afwachten wat er gaat gebeuren.”

Avery Plains met als bezetting, John Krol, Kay Tjassing, Jurgen Veenstra en Michel Weber.

Bron: Dagblad van het Noorden van 27-07-2020