Overzicht

Periode: 2009 - nu
Status: actief
Plaats(en): Groningen

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Audio Adam

Audio Adam

Poprockgroep Audio Adam timmert sinds januari 2009 aan de weg. De groep haalt met haar eerste optreden meteen de finale van de Kleine prijs van Fryslân, een popronde waar meer dan 80 bands aan deelnemen. Als invloeden noemen ze zelf Snow Patrol, Starsailor en Keane.

In oktober en november 2009 neemt Audio Adam in samenwerking met producer Jonas Filtenborg (onder andere de producer van Beef en Relax) hun eerste professionele EP op. Deze wordt in 2010 gepresenteerd met de titel .

In het begin van 2011 doet de band optredens in het voorprogramma van Scouting For Girls en Go Back To The Zoo. Hierop volgt in augustus 2011 de titel '3FM Serious Talent', tevens bereikt de groep dat jaar de finale van de Sena Awards.

Begin 2012 wint de band een startkapitaal van 10.000 euro met de Unique Ambition Challenge, waardoor het mogelijk wordt om de studio in te duiken voor opnames van hun debuutalbum. Samen met producer Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf). De single Warning kondigt in het voorjaar van 2012 het debuutalbum aan.

Jasper Dijkstra verlaat in juni 2017 de band. Hij gaat voor zichzelf verder.