Overzicht

Periode: 2012 - nu
Status: actief
Plaats(en): Stadskanaal
Genre(s): pop

Zoek in site

U bent hier: Home Acts Animal Antics

Animal Antics

Animal Antics  uit Stadskanaal ontstaat uit een duo dat na veel jamsessies besluit om uit te breiden tot een band. Invloeden zijn onder andere Death Cab for Cutie, The White Stripes, Jimi Hendrix en Frank Sinatra. 

Na een verblijf in Engeland aan het Brighton Institute of Modern Music hernieuwt gitarist en zanger Tim Peters van Ton in 2011 zijn samenwerking met bassist Fedde Döbken. Na een eerste studiosessie begin 2012  vinden ze in  Lesley Baker (gitaar, zang) en David Wolgen (drums) de juiste aanvulling voor een volledige band.

De nummers zijn volgens eigen zeggen te omschrijven als Britpop met invloeden van funk, classic rock en pop

De naam Animal Antics wordt door de band als volgt omschreven; "Wanneer je naar een mens kijkt zie je op een gegeven moment hoe raar een mens eigenlijk is, en kan je hem eindelijk goed plaatsen als dier. Animal Antics is niks meer dan het amusante gedrag van dieren, in dit geval dus van de mens".

Begin 2015 staan ze op Eurosonic en de band  released haar debuut EP "Riffin' with an Apostrophe" vrijdag 20 maart 2015 in Cafebar t'Mingelmous in Stadskanaal.

Op 15 januari 2016 staan ze tijdens Grunnsonic in Buckshot Café en later op de avond tijdens Eurosonic in de Troubadour.

Augustus 2016 laat de band via hun facebook weten: 

Lieve mensen,

Na One Direction, Acda en de Munnik, Taymir, Kane en Prince melden ook wij dat we ermee gaan stoppen. Net als voorgenoemde namen hebben we in ons 5 jarig bestaan top gigs gehad, waar we met veel plezier aan terug zullen denken. Uit overleggen is gebleken dat we niet als collectief (nog) meer tijd aan de band kunnen besteden die nodig is om te blijven groeien. Daarbij is het tijd voor nieuwe uitdagingen waar we onze huidige ervaringen in mee zullen nemen. We willen uiteraard iedereen bedanken die ons hebben gevolgd en gesteund. We verzoeken alle fans om niet over te slaan op blinde paniek, Antics distantieert zich van eventuele gevolgschade voortvloeiende uit deze beslissing. Check onze website voor de gigs die we komende tijd nog spelen, logischerwijs spelen we alle staande gigs nog!

Muchos love,
Animal Antics